image
Sursa foto: jurnal.md

FOTO: Spânu prezintă un fragment din discuția transportatorilor: „E urât; Săptămâna viitoare vom anunța decizia finală”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu a reacționat la anunțul lansat cu puțin timp în urmă de Oleg Alexa, președintele Asociației Patronale a Transportatorilor Auto de reluare a acțiunilor de protest ale transportatorilor de pe rutele naționale.

Oleg Alexa a anunțat azi, 2 februarie, că transportatorii își vor sista activitatea în perioada 7-9 februarie în semn de protest față de atitudinea MIDR care le-a ignorat revendicările de ajustare a tarifelor pentru călătorii.

De cealaltă parte, ministrul Andrei Spânu a prezentat un fragment din comunicarea lui Oleg Alexa cu transportatorii. „Stimați colegi, am decis că pe 7,8,9 februarie stăm acasă. Sensul grevei este ca pasagerii care vor să se deplaseze să se revolte. (...)”, a scris în grupul transportatorilor, Oleg Alexa.

„Un grup mic de transportatori au început să șantajeze o țară întreagă că vor sista cursele de transport. Colegi, mai jos este mesajul celui care îi reprezintă. Scopul e clar: "... să se revolte pasagerii". E urât. Îndemn toți transportatorii să nu se lase provocați de astfel de comportamente”, a notat Andrei Spânu.

ss

În context, ministrul le-a recomandat transportatorilor să înceapă să renoveze parcul de autobuze, să crească nivelul de calitate a serviciilor de transport, să elibereze tichete pasagerilor și să întrețină autobuzele și microbuzele în stare bună pentru a nu supune riscurilor pasagerii.

„Săptămâna viitoare voi avea o ultimă rundă de consultări cu transportatorii referitor la tarife. După această ședință vom lua decizia finală”, a conchis ministrul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: