image
Sursa foto: partidulsor

Protest la Orhei: Mai mulți cetățeni împreună cu Marina Tauber s-au opus deciziei CNESP de a închide parcul de distracție

Mai mulți locuitori din Orhei au protestat astăzi împotriva deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică de a interzice activitatea zonelor de agrement și a parcurilor de distracție.

Mai mulți vizitatori ai parcului „OrheiLand” au împiedicat azi polițiștii să închidă această entitate. Forțele de ordine au blocat în această dimineață intrarea în parc, dar au fost împiedicați să execute decizia CNESP de deputații Marina Tauber și Igor Himici, dar și de către reprezentanții administrației locale, în frunte cu primarul de Orhei Pavel Verejanu.

Deputata Marina Tauber a declarat că documentul prezentat de polițiști nu ar fi valabil deoarece decizia Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică nu a fost publicată în Monitorul Oficial și, respectiv, nu a intrat încă în vigoare. Mai mult, deputata i-a îndemnat pe polițiști să prezinte și ei un certificat că nu ar fi infectați din moment ce au descins printre copii.

„Veniți aici cu documentul oficial și testul negativ la Covid-19. Arătați societății că nu sunteți infectați. Noi nu o să vă permitem să intrați în „OrheiLand” și să infectați copiii și orheienii noștri”, a spus deputata.

Primarul mun. Orhei, Pavel Verejanu, a îndemnat la rândul său polițiștii să lupte cu „narcomanii și hoții” și să lase oamenii să se odihnească în voie.

„Duceți-vă în cartierul „Lupoaica”. Mai bine luptați cu hoții și narcomanii din localitate, decât să le creați probleme oamenilor”, le-a reproșat acesta.

Ca rezultat, polițiștii s-au retras. Amintim că CNESP a interzis activitatea parcurilor de distracție și a bâlciurilor. O hotărâre în acest sens a fost aprobată ieri seara. Interdicția vine după ce mai multă lume a descins pentru sesiuni foto în parcul de lavandă din s. Cimișeni, raionul Criuleni. Premierul Ion Chicu a criticat dur aceste acțiuni reieșind din criza pandemică cu care se confruntă la momentul actual RM.

Decizia CNSP prevede că nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în hotărâre ar putea servi temei pentru tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Hotărârea a intrat în vigoare din momentul emiterii și publicării pe pagina oficială a Guvernului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: