„Preşedintele Republicii i-a cerut premierului să îi primească pe liderii partidelor parlamentare şi pe reprezentanţii manifestanţilor”, a comunicat duminică seară Palatul Élysée.

Tema instituirii stării de urgenţă nu a fost abordată la reuniunea de duminică, au declarat surse oficiale.

Noi violenţe s-au înregistrat duminică în localitatea La Ciotat, situată la periferia oraşului Marsilia. Opt protestatari violenţi au fost reţinuţi după confruntări cu poliţia. Doi agenţi de poliţie au fost răniţi.

O reuniune excepţională s-a desfăşurat duminică la Palatul Élysée, pe tema protestelor violente de la Paris. Preşedintele Emmanuel Macron nu va face nicio declaraţie publică deocamdată, a transmis Palatul Élysée duminică după-amiază, scrie Mediafax.

La şedinţă au participat preşedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, precum şi şefi ai serviciilor de securitate franceze.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franţa de Mişcarea "Vestelor galbene", care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi scăderea nivelului de trai.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.