image
Sursa foto: MSMPS

Emiratele Arabe Unite au donat Republicii Moldova 2000 de doze de vaccin anti-Covid

Emiratele Arabe Unite au donat Republicii Moldova 2000 de doze de vaccin anti-Covid produse de compania Sinopharm, ca răspuns la apelul premierului interimar Aureliu Ciocoi, ministrului afacerilor externe al EAU Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Aureliu Ciocoi a transmis aprecierea Executivului de la Chișinău pentru gestul de solidaritate al autorităților de la Abu Dhabi, menționând că sosirea lotului de vaccinuri reconfirmă relațiile de prietenie și buna cooperare de care se bucură Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.

Guvernul Republicii Moldova informează că va continua, prin promovarea unui dialog activ cu partenerii străini,  să realizeze obiectivul strategic de asigurare a accesului la vaccinuri anti-Covid-19.

Specialiștii în imunizare și autoritățile responsabile de gestionarea campaniei de vaccinare împotriva Covid în Republica Moldova vor decide asupra utilizării lotului menționat, în conformitate cu recomandările internaționale și naționale, prin asigurarea și administrarea în timp util a vaccinurilor sigure și eficiente populației Republicii Moldova, conform prevederilor Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19.

Recepționarea donației va fi efectuată de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică, lotul fiind transferat la depozitul național de vaccinuri pentru a asigura păstrarea în conformitate cu instrucțiunea vaccinului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: