image
Sursa foto: Jurnal.md

CEC a anulat desfășurarea alegerilor locale din Târnova și Nucăreni; Scrutinul va avea loc după încheierea stării de urgență

Comisia Electorală Centrală a anulat desfășurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar în localitatea Târnova, raionul Dondușeni, și în satul Nucăreni, raionul Telenești. Scrutinul urma să aibă loc pe data de 17 mai, curent.

CEC a anunțat că a revocat hotărârile aprobate pentru desfășurarea alegerilor locale noi în cele două localități „în legătură cu declararea stării de urgență pe întreg teritoriul RM” . Responsabilii de la CEC mai informează că o nouă dată pentru desfășurarea scrutinului, va fi stabilită după încheierea stării de urgență.

În ambele cazuri, vacanța funcției de primar a survenit ca urmare a demisiilor, primarilor care au acceptat să fie aleși în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

Conform ultimului recensământ, efectuat în 2004, satul Nicoreni are o populație de 1065 de locuitori, iar comuna Târnova, Dondușeni - 4293 de locuitori. Pentru desfășurarea alegerilor CEC aprobase un deviz de cheltuieli în sumă de 1 263 000 lei

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: