image
Sursa foto: Jurnal.md

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, bănuit de fals în declarații și îmbogățire ilicită

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) i-a atribuit fostului ministru de interne al Moldovei, Alexandru Jizdan, statutul de bănuit în două cauze penale – fals în declarații și îmbogățire ilicită.

Audierea fostului înalt demnitar de către procurorii PCCOCS a avut loc în ziua de joi, 30 iunie curent, în prezența apărătorului acestuia și cu asigurarea altor drepturi procedurale. Atribuirea statului de bănuit a fost precedată de desfășurarea perchezițiilor pe dosar, în cinci locații din municipiul Chișinău și din republică. Acestea au fost efectuate sub conducerea procuraturii specializate și cu sprijinul Serviciului de Informații și Securitate, iar în scopul consolidării probatoriului oamenii legii au depistat și au ridicat pentru cercetări un șir de documente relevante și un dispozitiv de stocare a informației. Acestea au fost supuse examinării, în prezența bănuitului și a apărătorului acestuia.

Investigațiile continuă, iar procurorii PCCOCS vor decide asupra necesității formulării învinuirii și atribuirea altui statut pentru bănuit, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amintim că ieri procurorii PCCOCS, cu sprijinul ofițerilor SIS, au efectuat percheziții la fostul ministru de interne, Alexandru Jizdan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: