image
Sursa foto: Facebook/Alexei Navalnîi

Primul mesaj al lui Navalnâi din închisoare: N-am de gând să mă spânzur ori să-mi tai venele cu lingura

Alexei Navalnâi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a precizat, în primul său mesaj public din închisoarea de lângă Moscova unde se află încarcerat, că nu are nicio intenţie să se sinucidă şi le-a mulţumit, în acelaşi timp, suporterilor săi pentru sprijin, informează The Moscow Times.

„Pentru orice eventualitate: nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuţită”, a precizat Navalnâi într-o declaraţie care a fost postată pe pagina sa oficială de Instagram.

„Merg pe scări cu foarte mare grijă şi zilnic mi se ia tensiunea, astfel că ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil din punct de vedere emoţional şi psihologic”, a spus opozantul rus.

Peste 3.000 de persoane au fost arestate sâmbătă la demonstraţiile pro-Navalnâi organizate în întreaga Rusie, la care au participat zeci de mii de protestatari.

Demonstranţii au protestat împotriva închiderii lui Alexei Navalnâi şi au cerut eliberarea sa. În Siberia, protestele s-au desfăşurat şi la -50 de grade Celsius.

Oamenii au scandat „Putin, hoţule!”, „Navalnâi, suntem cu tine” sau „Libertate pentru deţinuţii politici!”.

Manifestaţiile pro-Navalnâi au fost cele mai mari proteste din ultimii ani în Rusia

La Moscova, au avut loc ciocniri în mai multe rânduri în cursul după-amiezii, poliţiştii lovindu-i cu bastoane pe manifestanţi, în timp ce aceştia răspundeau cu bulgări de zăpadă şi alte proiectile.

Au fost manifestaţiile cele mai importante din ultimii ani.

Alexei Navalnâi a fost otrăvit cu Noviciok în luna august 2020 de către agenţi ai serviciului secret rus FSB. Opozantul a fost transportat la un spital din Berlin unde a fost tratat. Până săptămâna trecută, el a urmat un tratament de recuperare în Germania.

La puţin timp după ce s-a reîntors la Moscova, Navalnâi a fost arestat, chiar în aeroport şi ulterior închis, pentru o perioadă de cel puţin 30 de zile, într-o închisoare de maximă securitate a FSB.

Autorităţile l-au acuzat pe Navalnâi că a încălcat condiiile supravegherii prin faptul că a rămas în Germania şi nu s-a prezentat, la finele anului trecut, la biroul Serviciului Federal al Penitenciarelor în legătură cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapida

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: