image
Sursa foto: foto simbol

Ministrul Sănătăţii din Franţa atrage atenţia asupra riscului de transmitere a virusului de la tineri la vârstnici

Ministrul Sănătăţii din Franţa a avertizat duminică asupra pericolului tot mai mare de transmitere a coronavirusului de la persoanele tinere la cele vârstnice, mai vulnerabile, informează agenţia DPA și Agerpres.

Virusul circulă de patru ori mai frecvent în rândul persoanelor cu vârste sub 40 de ani în comparaţie cu cele de peste 65 de ani, a declarat ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, pentru săptămânalul francez Journal du Dimanche.

În cazul în care răspândirea virusului se accelerează în rândul tinerilor, există un risc mai mare ca persoanele vârstnice, mai susceptibile să contracteze o formă gravă de COVID-19, să fie infectate, a spus Veran.

„Ne aflăm într-o situaţie riscantă”, a subliniat ministrul.

În Franţa, numărul cazurilor noi de infectare a crescut din nou în ultimele săptămâni.

Veran a subliniat că aceasta nu este o „repetare” a pandemiei deoarece aceasta nu a încetat niciodată.

Însă, situaţia nu este la fel ca în februarie, virusul circulând în prezent mai mult în rândul tinerilor care, deşi mult mai frecvent nu au prezentat simptome, nu sunt imuni, a spus ministrul.

Capacitatea de testare a fost îmbunătăţită de la debutul pandemiei, a adăugat oficialul.

Franţa a fost grav afectată de pandemie, cu peste 30.500 decese consemnate până în prezent, notează DPA.

Ţara a raportat vineri 4.586 de noi cazuri de infectare. Mai multe departamente şi oraşe - inclusiv capitala, Paris - au fost clasificate drept zone în care virusul circulă în mod activ.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: