image
Sursa foto: jurnal.md

Mai mulți vameși au fost demiși pentru numeroase încălcări comise la frontiera de stat

Trei inspectori vamali au fost eliberați din funcție, din cauza unor grave abateri disciplinare comise.

Primul angajat propus spre concediere a ajuns în vizorul subdiviziunii de securitate internă a instituției după ce a autorizat trecerea, prin postul vamal Tudora, a unui lot de mărfuri de larg consum, care a fost depistat, ulterior, de către Echipele Mobile ale Vămii.

Tot pentru neglijență în serviciu este demis și un inspector al terminalului vamal „Industrială”, care a vămuit un microbuz cu termenul de exploatare ce depășea zece ani de zile, acest lucru fiind interzis de legislația națională.

În cazul celui de-al treilea funcționar, sancțiunea de eliberare din funcție este însoțită și de un proces contravențional pentru trafic ilicit cu mărfuri.

Este vorba despre un inspector al postului vamal „Palanca”, în mașina căruia, Echipele Mobile ale Vămii au depistat 38 de kg de caviar, procurat din Odesa și introdus ilegal în țară.

Verificările au relevat faptul că acesta a intrat în țară prin vama „Tudora”, motiv pentru care a fost sancționat și colegul care i-a autorizat trecerea, fără efectuarea controlului de rigoare.

Acestuia din urmă i-a fost aplicată sancțiunea disciplinară sub formă de mustrare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: