image
Sursa foto: Jurnal.md

Doi frați din Râșcani sunt cercetați după ce au fost prinși cu acte false la frontieră; Au apelat la intermediari

Doi pasageri ai rutei „Moldova-Germania” au fost prinși cu acte de identitate românești falsificate, la frontieră. Ambii și-ar fi cumpărat documentele, oferind intermediarilor câte 270 de euro fiecare. Actele au fost ridicate și transmise spre laboratorul de expertiză judiciară al IGPF.

Ieri, 2 noiembrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, autocarul de rută regulată s-a apropiat pe direcția de ieșire din țară.

Pentru a exclude orice bănuială asupra unor pasageri, polițiștii de frontieră au luat decizia extinderii controlului. Au fost verificați și doi frați, cu vârste de 22 și 21 de ani, locuitori ai satului Duruitoarea Veche, r-nul Râșcani. Ca urmare, în rucsacul unuia dintre frați, angajații Poliției de Frontieră au depistat două cărți de identitate românești, care ar fi perfectate pe numele posesorilor. Cercetarea amănunțită a documentelor a rezultat cu stabilirea indicilor de falsificare.

Potrivit poliției, tinerii și-au recunoscut fapta. Ar fi identificat o persoană străină care i-a ajutat să obțină aceste documente. Fiecare a achitat câte 270 de euro și, în scurt timp, au devenit cetățeni ai României cu buletine.

Noutăţile partenerilor

comentarii: