image
Sursa foto: BRIAN SNYDER/Reuters/Corbis

UE: Peste un milion de persoane s-au exprimat până acum în sondajul privind posibila renunţare la schimbarea orei

Sondajul online lansat la nivel european despre posibilitatea de a opri practica trecerii la ora de vară a stârnit un mare interes, potrivit unor oficiali ai UE, relatează dpa.

"Nu suntem decât la jumătate sondajului şi am înregistrat deja peste un milion de răspunsuri", a declarat pentru dpa un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Au existat peste 500.00 de opinii numai în primele trei zile.

Sondajul, care a început în iulie şi care se va încheia la 16 august, îi întreabă pe cetăţenii din UE dacă ar prefera ca ceasurile să nu mai fie date înainte la trecerea la ora de vară, pentru a avea o oră în plus de lumină, scrie Agerpres.

Pe baza acestor rezultate, precum şi pe baza rezultatelor altor studii, Comisia Europeană va decide apoi dacă va face o propunere pentru renunţarea la această practică.

Parlamentul European, precum şi mai multe state membre au cerut deja Comisiei Europene să analizeze actuala practică de schimbare a orei primăvara şi vara şi să ia în considerare o posibilă modificare a ei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: