image
Sursa foto: border.gov.md

Procurorii solicită mandate de arestare pentru două persoane implicate în organizarea migrației ilegale prin tranzitarea RM

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depus demersuri de aplicare a arestului preventiv în privința unei femei, cetățean al Republicii Moldova și a unui cetățean irakian, într-un dosar penal privind organizarea migrației ilegale din Ucraina, cu tranzitarea Moldovei spre România.

Învinuiții sunt membri ai unui grup criminal organizat internațional și aveau rolul de cazare a cetățenilor sirieni în Chișinău, ulterior – transportarea lor spre frontiera cu România și indicarea locației pentru traversarea ilegală a Prutului. De asemenea, aceștia se angajaseră să intermedieze comunicarea sirienilor cu organizatorii din statul vecin, în scopul asigurării transportării lor spre Germania.

Potrivit materialelor dosarului, cetățenii sirieni se refugiaseră în Irak, de unde au sosit legal în Ucraina, pe cale aeriană. Pentru implicarea în comiterea faptelor infracționale, membrii grupului criminal internațional urmau să primească a câte 13.000 euro de la fiecare cetățean sirian, în diferite tranșe.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: