image
Sursa foto: Getty Images

Serena Williams şi-a aflat pedeapsa primită de la WTA, după ce şi-a ieşit din minţi în finala de la US Open

Serena Williams nu a scăpat fără pedeapsă, după comportamentul avut în finala de la US Open. Pentru cele trei avertismente primite în duelul cu Naomi Osaka, americanca de 36 de ani a primit o amendă 17.000 de dolari.

Astfel, WTA a amendat-o cu 10.000 de dolari pentru faptul că l-a numit hoţ pe arbitrul Carlos Ramos, cu 4.000 de dolari pentru coaching şi cu 3.000 de dolari pentru că şi-a făcut praf racheta.

Ce a făcut Serena în finala de la US Open

În finala de la US Open, Williams şi-a pierdut cumpătul în trei momente ale setului secund. Prima oară, în momentul în care arbitrul Carlos Ramos a anunţat că Patrick Mouratoglou i-a dat sfaturi din tribună, un lucru interzis la turneele de Grand Slam.

"Eu nu trişez pentru a câştiga. Prefer să pierd. Poate nu ştii asta", a comentat campioana de 36 de ani.

Al doilea moment de nervozitate maximă a venit în setul secund, când Williams şi-a pierdut serviciul imediat după ce reuşise break-ul, care părea că poate duce meciul în decisiv. Atunci, Ramos a decis ca game-ul următor să înceapă de la 15-0 pentru Osaka, după ce Serena şi-a făcut racheta praf.

Cel mai greu moment a avut loc după ce Serena l-a numit "hoţ" pe spaniol. Acesta a penalizat-o cu un game pe americancă, scorul devenind 5-3 pentru Osaka. A fost nevoie de intervenţia supervizorilor pentru a o linişti pe Williams.

Williams a adus acuze de sexism la venirea oficialilor: "Sunt mulţi bărbaţi aici care au spus mai multe lucruri şi pentru că sunt bărbaţi nu au păţit nimic. Nu este corect". Au urmat momente în care Serena a fost surprinsă cu lacrimi în ochi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: