image
Sursa foto: jurnal.md

APP inițiază procedura de achiziție a serviciilor de audit a datoriei de 700 de mil. de dolari a Moldovagaz către Gazprom

Agenția Proprietății Publice informează că a pregătit documentația necesară privind achiziționarea serviciilor de audit a datoriei SA „Moldovagaz” față de SA „Gazprom” și SRL „Factoring Finance” pentru gazele livrate consumatorilor de pe partea dreaptă a Nistrului.

Anunțul de intenție și caietul de sarcini a fost expediat Agenției de Achiziții Publice pentru a fi publicat în Buletinul de Achiziții Publice și Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Documentele vor fi publicate mâine şi vor putea fi accesate pe site-ul oficial https://tender.gov.md/ro/bap și https://eur-lex.europa.eu/oj/direct-access.html?locale=ro.

Amintim că în cadrul negocierilor dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” s-a constatat că „Moldovagaz” a acumulat o datorie istorică de peste 700 milioane de dolari.

Guvernul, în calitate de deținător a 35,33% din numărul total de acțiuni ale Moldovagaz, consideră necesară efectuarea unui audit, în vederea verificării corespunderii datoriei față de furnizorii externi cu situația reală.

Auditul va fi achitat din mijloacele prevăzute în fondul de rezervă al Guvernului.

comentarii: