image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

Când va începe înscrierea elevilor în clasa întâi; Cine decide redeschiderea grădinițelor

În acest an elevii nu vor participa la careuri și festivități de absolvire.

Toți copiii se vor înmatricula în clasa întâi în conformitate cu prevederile Codului Educației, procesul va efectua în două etape a anunțat în cadrul unui briefing de presă ministrul Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova, Igor Șarov, privind finalizarea anului de studii 2019-2020.

Prima etapă va avea loc în perioada 21 mai - 19 iunie. Etapa a doua va fi extinsă de la 21 iunie până la 29 iulie. Înscrierile Se vor efectua conform distrcitului.

Instituțiile de învățământ trebuie să asigure depunerea cererilor atât online cât și direct la sediul instituției. Pentru etapa de înscriere a copilului nu este obligatorie prezentarea certificatului medical. La depunerea cererii părinții vor semna o declarație pe propria răspundere asumând-și obligtivitatea prezentării cerificatului medical până la începutul anului școlar”, a menționat ministrul.

La fel părinții vor avea posibilitatea de a depune Raportul de eveluare a maturității școlare, eliberat la finele grupei pregătitoare până la începutul anului de studii.

Igor Șarov a anunțat că redeschiderea grădinițelor se va realiza prin deciziile comune ale mai multor structuri, Ministerul Sănătății Muncii și Prootecției Sociale, autoritățile publice locale și Agenția Națională Sănătate Publică .

În acest an nu vor avea loc careurile și festivitățile școlare de absolvire.

Situația ne impune să renunțăm în acest an la careuri și la activitățile culturale, inclusiv a festivității de absolvire cu ocazia ultimul sunet pentru toate clasele. Este în interesul copiilor să respectăm măsurile impuse de situația epidemiologică”, a decarat ministrul Educație, Igor Șarov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: