image
Sursa foto: jurnal.md

Baștovoi: Cel mai simplu de curățit sistemul de drept, să-i strângi la un congres, să închizi ușile și să le dai foc

Sistemul judecătoresc de drept a fost construit încă de Vladimir Voronin, cei care au venit ulterior la putere cu lozinca: „O să distrugem până-n temelie totul, sistemul creat de Voronin” au văzut că funcționează și l-au preluat, au schimbat doar lozincile la ușă, păstrând toți judecătorii și procurori corupți. „Acest regim servește foarte bine, acest Botnari care n-ați văzut, el s-a priceput la toate, a fost și la comunicații și la drumuri și la SIS. Nu mă miră că toți oamenii lui Plahotniuc au rămas în sistem”. Declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV, de către deputații din primul Parlament, Vasile Șoimaru și Andrei Baștovoi.

Fostul director SIS, Vasile Botnari, unica persoană judecată pentru expulzarea ilegală a șapte profesori turci de la rețeaua de licee „Orizont”, a fost condamnat acum o lună. Fostul director SIS, Vasile Botnari nu a fost condamnat „cu suspendare”, așa cum a declarat procurorul general Alexandr Stoianoglo, ci a fost obligat de instanță să achite doar o amendă în sumă de 88 mii de lei.

În cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV, deputatul din primul Parlament Vasile Șoimaru a declarat că secretizarea sentinței în cazul lui Botnari în dosarul celor șapte profesori turci expulzați acum un an, se face intenționat.

Asta nici nu trebuie să știe cineva, acolo cred că a ieșit la suprafață adevărul. Vina se dă pe acest Botnari, care da și-a asumat, el o să răspundă pentru asta, dar lui i s-a cerut să facă acest lucru. Celălalt face campanie electorală acuma și scapă de pedeaspă, că Erdogan acesta nu o să fie o veșnicie președintele Turcei. Să dai niște vieți omenești, niște oameni care au muncit în sudoarea frunți aici, atâția copii minunați au ieșit din acest liceu și la urmă să-i trădezi pe oameni, pe părinții, copii, copiii aceștia care mâine trebuie să lucreze pentru viitorul RM, i-au trădat cu mare ușurință, doar pentru corupție, nici nu ai cu ce compara această crimă”, a menționat Șoimaru.

La rândul său Andrei Baștovoi la fel deputat din primul Parlament a cărui copii au învățat în liceul unde au predat acei profesori turci susține că pentru această extrădare s-a plătit tribut.

Am înțeles că s-a plătit un tribut. După mine marea miză a fost chiar pentru Plahotniuc o siguranță să aibă unde se refugia, sau cel puțin să aibă un coridor, turcii sunt peste tot ei exact ca în Imperiul Otoman. Eu cred că inclusiv Plahotniuc, Candu și toată gașca lor, se gândeau la un coridor, deoarece pentru ei era deja închisă Rusia, deja era compromisă relația cu UE le trebuia să-și evacueze capitalul pentru siguranță.

Doamne ferește ce zic ei de terorism, de propagandă islamică, acei profesori erau absolut corecți, atât de corecți cum erau americanii după anii 1960 în raport cu negrii, ca doamne ferește să nu-i suspecteze cineva de islamism.

Toate invențiile care le-am auzit din gura lui Candu, care apropo, copii dânsul au învățat la acest liceu. Copiii lui învățând, știind ce calitate de învățământ e acolo și a iești cu „Viața-i viață, sănătate”, băi copile ce-i cu tine, asta e viitorul copiilor noștri”, a declarat acesta.

Baștovoi a menționat că sistemul de drept din Republica Moldova a fost construit încă pe timpul lui Voronin, iar guvernările ulterioare l-au păstrat cu toți judecătorii și procurorii corupți.

Este foarte explicabil ce se întâmplă, uitați-vă sistemul judecătoresc de drept care a fost construit încă de Voronin. Când a venit Voronin la putere era un sistem de drept absolut debusolat era o debandadă totală. Voronin l-a consolidat l-a construit foarte frumos. Aceștia când au venit care era lozinca? „O să distrugem până-n temelie tot sistemul creat de Voronin”, și când au văzut, băi frate cât de bun e, funcționează, hai să-l preluăm, îl folosim noi, numai schimbăm lozincile la ușă, și așa a și rămas.

Orice regim are nevoie de ei, toți judecători, procurori corupți au rămas, măcar că a venit Stoianoglu și zice că curăță, nu mai curăță nimic. Cel mai simplu de curățit, să-i strângi la un congres al lor să închizi ușile și să le dai foc. Doar așa poți scăpa de ei, dar și așa o să rămână careva care era în concediu sau pe foaie de boală, o să rămână rădăcini”, a punctat Baștovoi.

Deputatul din primul Parlament a declarat că toți oamenii lui Plahotniuc au rămas în sistem.

Acest regim servește foarte bine, acest Botnari care n-ați văzut, el s-a priceput la toate a fost și la comunicații și la drumuri și la SIS, exact ca pe timpul comuniștilor, dacă aveai școala partidului puteai să conduci orice de la ministerul Culturii până la cel al aviației.

Nu mă miră că toți oamenii lui Plahotniuc au rămas, deși povestesc acum istorii și încep a scoate niște secrete care le știe toată lumea, da Diacov acum le spune. El cu autoritatea lui nu putea să-i întoarcă cuvântul lui Plahotniuc, trebuia să apere businessul ficelor sale. Ei acum se victimizează și povestesc cât de rău era Plahotniuc și le strângea nu știu ce parte din organe între ușă”, a spus Baștovoi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: