image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Reacția lui Jizdan la confiscarea averii: „Seamănă a intenții politice”; De unde spune că a obținut cei 770.000 de lei

Alexandru Jizdan a venit cu o reacție la cererea ANI de a-i confisca 770.000 de lei nejustificați. „Instanța de judecată să verifice toate detaliile și să se expună pe marginea acestui caz în care sunt vizat și care mai degrabă seamănă cu intenții politice”, susține Jizdan.

Jizdan afirmă că toate neregulile constatate de ANI sunt, de fapt, confuzii și scăpări.

Referitor la cei 770.000 de lei, suma de bani despre care ANI spune că nu are dovada provenienței, deputatul spune că sunt venituri acumulate din vinderea unui teren agricol al părinților săi. „Banii au fost transferați oficial în perioada studiilor feciorului meu de peste hotare, timp de 4 ani”, afirmă Jizdan.

Cât despre „trei bunuri imobile deținute cu drept de folosință de unul dintre copii, situat într-un oraș din sudul Olandei, inclusiv un apartament”, despre care ANI spune că au fost omise din declarația de avere, Jizdan afirmă: „Acele pretinse imobile deținute în afara Republicii Moldova sunt 3 apartamente luate în chirie în perioada acestor studii. Respectiv, este absurd să-mi fie atribuite mie sau familiei mele în acest context.”

Despre faptul că nu a declarat o construcție din localitatea Molovata, deputatul spune: „Terenul și casa de vară construită acolo au fost declarate oficial, iar problema de fapt ar fi în 28 de metri care există în actele de vânzare-cumpărare, dar care fizic nu sunt. (păcat că și acest lucru a fost interpretat de ANI).”

Cât despre suma de 53 de mii lei, bani care nu au fost incluși în declarația de venit de acum 4 ani, Jizdan spune că sunt veniturile soției sale din activitatea didactică, care din greșeală nu a fost indicată la momentul depunerii.

„Am prezentat toate informațiile și detaliile necesare care explică fiecare întrebare pe care a avut-o această instituție cu drept de a verifica, dar mă conving că nu s-a luat în calcul nimic absolut, fapt care îmi pare absolut incorect. Din această cauză, este absolut necesar ca instanța de judecată să verifice toate detaliile și să se expună pe marginea acestui caz în care sunt vizat și care mai degrabă seamănă cu intenții politice”, a conchis Alexandru Jizdan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: