image
Sursa foto: Jurnal.md

Dosarul fostei Direcții 5 a MAI: Șeful IP Bălți și inspectorul Poliției de Frontieră vor sta în arest încă 30 de zile

După Dorin Damir și șefului Poliției din Bălți, Valeriu Cojocaru, dar și inspectorului de la Poliția de Frontieră, Ion Cojocaru, le-au fost prelungite mandatele de arest cu încă 30 de zile.

Scopul măsurii solicitate constă în evitarea eschivării de la justiție și influențării martorilor, astfel încât să fie asigurată eficiența investigațiilor, susțin procurorii PCCOCS.

Amintim că președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră, Ion Cojocaru, au fost reținuți pe 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora. Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiune: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: