image
Sursa foto: rador.ro

Pandemia de coronavirus a întrerupt programele de vaccinare: Peste 80 de milioane de copii sunt în pericol

Pandemia de COVID-19 a întrerupt programele de imunizare a copiilor împotriva diverselor boli precum difterie, rujeola și poliomielită. Nu a fost o decizie luată în mod oficial, dar părinții s-au temut să-i ducă pe cei mici la doctor, ca să nu se infecteze cu noul coronavirus.

Cel puțin 80 de milioane de copii sub vârsta de 1 an riscă să facă boli precum difterie, rujeolă sau poliomelită din cauza întreruperii programelor de vaccinare. Estimarea aparține mai multor organizații, precum Gavi, OMS și UNICEF, ale căror date arată că cel puțin 68 de țări s-au confruntat cu astfel de situații.

Medicii de familie au semnalat în repetate rânduri că nu au putut vaccina copiii împotriva rujeolei.

Un motiv pentru care imunizarea copiilor a fost una scăzută l-a reprezentat și teama de noul coronavirus. Mulți părinți au preferat să amâne vaccinarea până când pericolul infecției cu noul coronavirus se va diminua.

Săptămâna viitoare, Organizația Mondială a Sănătății va veni cu noi recomandări statelor cu privire la menținerea serviciilor esențiale pe durata pandemiei, inclusiv cu privire la efectuarea vaccinărilor în condiții de siguranță, scrie digi24.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: