„În cadrul discuției telefonice pe care am avut-o cu șeful Departamentului relații externe al Patriarhiei Ruse, Mitropolitul de Volokolamsk Ilarion am fost informat despre decizia de a amâna vizita pastorală a Sanctităţii Sale, Patriarhului Kirill în Republica Moldova pentru o perioadă ulterioară”, anunță Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

„Asupra perioadei vizitei ulterioare voi discuta cu Sanctitatea Sa, săptămâna viitoare, în cadrul vizitei mele oficiale la Moscova”, a adăugat Dodon.

Potrivit programului, sâmbătă seara șeful bisericii ruse urma să oficializeze un serviciu divin la Catedrala „Naşterea Domnului” din Chișinău. De asemenea, Patriarhul Kirill avea planificate vizite Comrat şi Bălţi.

Anterior, Dodon s-a grăbit să anunțe participarea Patriarhului Kirill la Congresul Mondial al Familiei, desfășurat în perioada 14 - 16 septembrie, dar șeful bisericii ruse așa și nu a venit.

Patriarhul Kirill a venit de două ori în vizite patriarhale în Republica Moldova: în octombrie 2011 și în septembrie 2013.