Breaking News

image
Sursa foto: border.gov.md

Trei tineri, reținuți la frontiera de stat cu permise de conducere falsificate

Trei permise de conducere falsificate au fost depistate în timpul formalităților de control al trecerii frontierei de stat. Sunt cercetați penal trei cetățeni din România, Turcia și Republica Moldova.

Potrivit informațiilor, primul caz a avut loc în punctul de trecere Palanca, pe direcția ieșire din țară, unde a fost verificat un tânăr de 28 de ani din România. În urma măsurilor de investigații cu ajutorul tehnicii s-a depistat că permisul de conducere al acestuia era fals.

La audieri, cetățeanul român a declarat că nu a participat la perfectarea actului în cauză, dar în Germania prin intermediari și contra sumei de 100 euro a obținut permisul de conducere.

Alte două permise de conducere, cu semne clare de falsificare, au fost depistate în punctul de trecere Giurgiulești-Galați.

Sâmbătă, în jurul orei 16:00, un conațional a fost identificat cu permisul de conducere falsificat, un act care ar fi emis de autoritățile abilitate din Republica Moldova. Moldoveanul a recunoscut că niciodată nu a învățat la școala auto și nici nu a susținut examen pentru a intra în posesia permisului de conducere.

În cel de-al doilea incident, cetățeanul Turciei s-a prezentat la volanul unui autocamion cu numere de înmatriculare românești, iar la verificarea permisului de conducere turcesc s-a stabilit că este contrafăcut.

Conducătorul auto a recunoscut că a purces la această ilegalitate din cauză că a acumulat la maximum punctele de penalizare, iar ca rezultat permisul i-a fost ridicat de autoritățile turce.

Prin intermediul unui persoane necunoscute din Turcia și contra sumei de 650 dolari SUA și-a perfectat un permis nou pe numele său.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele cercetate și-au continuat călătoria în calitate de pasageri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: