image
Sursa foto: jurnal.md

Protestul de la Parlament și Guvern: „Observăm cum de la o zi la alta RM se transformă într-o gubernie” // VIDEO

UPDATE 9:13 // Protestatarii au venit în marș spre Guvernul RM, unde au manifestat față de acțiunile ilegale ale guvernării. Oamenii cu pancarte în mâini au scandat „Jos mafia!” și „Miliarde înapoi!”.

„Ați văzut ce s-a întâmplat la Parlamentul. În această noapte, această instituția publică a fost îngrădită dublu. Nu erau suficiente gardurile puse până acum, dar au mai pus și alte garduri astfel încât oamenii să fie aruncați chiar pe carosabil. Într-o bună zi vor face un țarc și cu Președinția amanetată de acești doi criminali, Plahotniuc și Dodon, unor interese străine. Observăm cum de la o zi la alta RM se transformă într-o gubernie. Este inadmisibil așa ceva și depinde de fiecare dintre noi dacă le vom permite să transforme RM într-o gubernie sau într-un pașalâc. Acești criminali sunt în stare să scarifice niște destine”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Nu trebuie să uităm această crimă, furtul miliardului. Se face tot posibilul ca să uităm ce s-a întâmplat în 2014. Dacă nu schimbăm guvernarea, 90 la stă din banii furați vor fi legalizați. Este crimă fără precedent. Se face tot posibilul ca banii furați să fie legalizați și culmea cinismului noi să achităm. Dacă uităm această crimă, nu suntem țară. Dictatura nu are linie roșie. Trebuie să dăm jos guvernarea. Chem toată lumea la conștiință”, a menționat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Și la Guvern securitatea a fost pe prim-plan, pe scările instituției fiind format un cordon de polițiști.

UPDATE 8:52 // Parlamentul a fost securizat la maxim, fiind inslat un gard de metal până la trotuar, iar zona a fost încercuită de carabinieri.

În acest mod, oamenii nu au acces în fața Parlamentului și sunt nevoiți să protesteze în stradă.

Mai mulți oameni protestează în fața Parlamentului pentru a cere pedepsirea celor vinovați de furtul miliardului din sistemul bancar. „Unde sunt hoții de miliarde?” - este întrebarea cu care vor fi întâmpinați deputații când vor veni la muncă.

Precizăm că protestul a fost organizat în contextul audierile parlamentare privind acțiunile întreprinse de autorități pentru recuperarea miliardului furat din sistemul bancar. Însă, ieri după ședința Biroul permanent al Parlamentului s-a anunțat că dezbaterile vor avea loc săptămâna viitoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: