Ganz este cunoscut în cinematografia germană şi teatru, precum şi pentru rolurile din filmele „The Reader” şi „The Manchurian Candidate”, scrie News.ro.

Cel mai faimos rol al său este Adolf Hitler în „Downfall”, în regia lui Oliver Hirschbiegel. O scenă specială (video jos) din acest lungmetraj în care Hitler este extrem de furios a produs mii de parodii online. Filmul, numit „Der Untergang” în germană, spune povestea ultimelor zile ale lui Hitler din buncărul său de la Berlin. Filmul a generat încasări de 92 milioane de dolari la nivel mondial.

Mulţi îşi amintesc în special de rolul său din „Wings of Desire” (1987), în regia lui Wim Wenders.

Născut la Zurich, pe 22 martie 1941, Bruno Ganz şi-a început cariera în teatru înainte de a face cinema. A apărut în „The American Friend” (1977), „The Boys from Brazil” (1978), în care a jucat cu Sir Laurence Olivier. În 2008 a avut un rol în „The Baader Meinhof Complex”, iar ultimul său rol a fost în producţia lui Lars von Trier din 2018 „The House that Jack Built”.

Bruno Ganz a lucrat cu unii dintre cei mai remarcabili regizori: Werner Herzog, Peter Handke, Jonathan Demme, Theo Angelopoulos, Barbet Schoeder, Ridley Scott, Atom Egoyan sau Terrence Malick.