image
Sursa foto: fcbayern.com

Miroslav Klose a revenit la Bayern: Rolul pe care îl va avea golgheterul all-time al Cupei Mondiale la clubul bavarez

Un jucător legendar în istoria fotbalului german, Miroslav Klose (39 de ani), a fost numit antrenorul echipei U17 de la Bayern Munchen, conform site-ului oficial al clubului.

Fostul atacant va părăsi astfel naţionala de seniori a Germaniei, unde era unul dintre secunzii lui Joachim Low. Klose a semnat un contract valabil până în 2020 cu fostul său club.

Trecut pe la Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern şi Lazio, Klose este cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale. La turneul final din 2014, în semifinala cu Brazilia, neamţul a marcat pentru 2-0, ajungând la 16 reuşite în cadrul Campionatelor Mondiale. Ronaldo Nazario deţinea recordul până acel moment, având 15 goluri înscrise în cadrul celei mai prestigioase competiţii internaţionale. Germania s-a impus cu 7-1 în semifinala cu Brazilia, iar mai apoi a învins şi Argentina în finală, graţie golului marcat de Mario Gotze.

De asemenea, Klose este cel mai vârstnic marcator din istoria competiţiei. 36 de ani avea "Salto-Klose" la momentul respecitv. A fost a patra Cupă Mondială la care neamţul a marcat, acesta fiind de asemenea un record absolut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: