image
Sursa foto: Profimedia

Transferurile Barcelonei, în pericol să nu poată fi înregistrate. Catalanii, forțați să ia o decizie radicală

Barcelona face eforturi uriașe să revină pe linia de plutire după criza financiară pe care o traversează încă din timpul pandemiei de coronavirus.

Astfel, după reforma pusă la punct de președintele Joan Laporta, catalanii se văd nevoiți acum să facă din nou rost de bani.

Potrivit As, La Liga îi obligă să o facă pentru a putea să-i legitimeze pe jucătorii abia transferați. Astfel, clubul se vede nevoit să mai cesioneze 24.5% din drepturile TV. La finalul lui iunie, Barca a făcut rost de 207.5 milioane de euro din cesiunea a 10% din drepturi pentru 25 de ani.

Până la jumătatea lunii iulie, Barca a activat palierul 2 din planul financiar, iar până la începutul lui august a fost pus în practică și al treilea, însă acum ar urma să fie activat și cel de-al patrulea palier.

Barcelona trebuie să-i legitimeze pe jucătorii aduși în această vară, Kessié, Christensen, Raphinha, Kounde sau Lewandowski, însă și câțiva dintre cei vechi au probleme. Deși au acceptat noile contracte, Sergi Roberto, Gavi și Ousmane Dembele încă nu sunt înregistrați la Ligă.

Catalanii au cesionat până acum drepturile TV, în două tranșe, către compania Sixth Street și către o parte din Studios a Socios.

Laporta a dat asigurări că situația este sub control. La prezentarea lui Lewandowski, președintele a spus că au intrat în club, în doar două luni, 868 de milioane de euro.

Astfel, noul palier include vânzarea a 24.5% din drepturile TV pentru suma de 100 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: