Este vorba de un bloc de locuit de pe strada Onisifor Ghibu 2 din capitală. Oamenii spun că problema durează deja cel puțin șapte ani. S-au adresat de nenumărate ori la diverse instituții de stat, dar fără rezultat.

Cel mai grav este că apartamentul femeii care ar putea avea probleme psihice a ajuns în posesia procurorului Daniel Baraliuc printr-un contract de donație.

Procurorul arată în declarația sa de avere că, în 2015, s-a pricopsit cu un apartament cu o suprafață de peste 49 de metri pătrați, în valoare de 11 242 Lei. Baraliuc indică că l-a primit „prin contract de donație condiționat”.

„A venit chiar ea la mine și m-a rugat să-i fac actele. Se temea că cineva o va înșela și îi va lua apartamentul”, susține procurorul.

Deși este obligat să aibă grijă de biata femeie, procurorul se spală pe mâini și spune că nu poate să intervină. „Dacă va fi declarată incompetentă mintal, contractul de donație va fi anulat”, comentează autorii investigației.

Pe parcursul documentării cazului, aceștia au bătut la ușile unui șir de instituții de stat, dar funcționarii strâng din umeri și își pasează responsaibilitățile.