image
Sursa foto: ft.com

Când va lua sfârșit pandemia de COVID-19? Răspunsul lui Bill Gates

După ce recent s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu serul Moderna, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a vorbit pentru ziarul spaniol „El Pais” despre pandemie și despre când crede că va lua aceasta sfârșit, afirmând că până în anul 2022 în unele țări vor putea fi organizate evenimente majore. Totodată, filantropul a ținut să sublinieze inegalitățile existente între țările sărace și țările bogate în ceea ce primește vaccinarea.

Bill Gates consideră că până în 2022 dezvoltarea masivă a vaccinării populației ar trebui să facă posibilă blocarea coronavirusului, ceea ce ar duce în mod clar la revenirea la o viață normală.

„Până în vara anului 2021 lucrurile vor reveni la normal, iar până în 2022, în țări precum Spania și Statele Unite ale Americii, vom putea organiza evenimente majore. Vom depăși în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei”, a declara Bill Gates pentru ziarul spaniol „El Pais”, potrivit Mediafax.

Proiecțiile lui Gates sunt asemănătoare cu cele emise de diferiți observatori ai crizei de sănătate prin care trece întreaga planetă. Întrebat pe același subiect de postul francez France Inter, epidemiologul Didier Piitet a prezis, de exemplu, o revenire treptată la activitățile obișnuite în lunile următoare, precizând că pandemia s-ar putea sfârși în vara anului 2022.

Totodată, în timpul interviului său, Bill Gates a profitat de ocazie pentru a sublinia inegalitățile existente între țările sărace și țările bogate în ceea ce primește vaccinarea.

„În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din țările bogate este foarte mare, chiar și în comparație cu țările cu venituri medii precum Brazilia și Africa de Sud, care au cunoscut o epidemie teribilă și care continuă să vaccineze într-un ritm lent”, a adăugat Gates.

Gates a vorbit și despre mișcările și campaniile anti-vaccin de pe rețelele sociale, considerând că situația foarte dificilă creată de pandemie „îi face pe oameni să caute răspunsuri simpliste”.

„Problema devine foarte gravă dacă acest lucru îi face pe oameni să creadă că purtarea unei măști sau administrarea unui vaccin nu este importantă”, a precizat fondatorul Microsoft.

Noutăţile partenerilor

comentarii: