image
Sursa foto: Jurnal.md

Conducerea SIS, acuzată de divulgarea secretelor de stat, propagandă în favoarea lui Dodon și înaltă trădare

Acuzații grave în adresa conducerii Serviciului de Informații și Sercuritate. Ex-ministrul adjunct de externe Valeriu Ostalep învinuește șefia SIS că divulgă secretele de stat și îi acuză pe directorul SIS, Alexandr Esaulenco, și Artur Gumeniuc, directorul adjunct, de înaltă trădare și crime deosebit de grave.

„Eu acuz de mai mult timp că în Serviciul de Informații și Securitate de când a venit Esauleco și Gumeniuc la conducerea acestui serviciu acolo se produc crime deosebit de grave. Abuz de putere, neglijență în serviciu, divulgarea secretelor de stat public, au creat zeci de canale „Telegram” care sunt plătite din banii noștri. Aceste canale, pe lângă dezinformare se ocupă cu propaganda politică în favoarea lui Dodon”, a declarat în studioul Jurnal TV Valeriu Ostalep.

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” Ostalep a menționat că s-a adresat cu sesizări la și la organele competente din țară, iar unele lucruri au fost confirmate.

„Eu m-am adresat cu asemenea sesizări și la organele de drept, nu pot să spun decât că unele lucruri au fost confirmate și de asta stau speriați pe acolo, pentru că pe lângă ceea ce v-am spus eu de abuz de putere, și asta este făcut în grup, și asta deja este grup criminal organizat, pentru că ei sunt mai mulți. Acolo sunt mii de ofițeri, ei adună informații pe cale operativă și după asta denigrează pe oameni public. Asta este o crimă deosebit de gravă. Stă ofițer SIS în birou și se ocupă cu respectiva informație”, a mai adăugat ex-ministrul adjunct de externe.

Și unul dintre combatanții războiului de pe Nistru, Constantin Covrig, a spus că același lucru se întâmpla și pe vremea oligarhului Vladimir Plahotniuc. „Asta se întâmpla și pe timpul lui Plahotniuc. Era individ care lucra în Guvern, consilierul nu știu cui și de la calculatorul de serviciu cu tupeu lua informația”, spune Covrig.

Cei vizați nu au venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile aduse în cadrul emisiunii de la Jurnal TV.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: