Acesta ar fi unul din obiectivele lui Klaus Iohannis pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni, despre care spune că va fi unul „mult mai intens”, scrie Digi24.

„Am avut cu ocazia acestor alegeri surprize din cele mai plăcute. La primul tur (în diaspora - n.n.) s-a atins un record care e ținut două saptamani, în turul doi s-a atins un nou record, avem practic un milion de votați. Eu îmi doresc ca ei să fie mult mai bine reprezentați în Parlament și voi avea discuții cu partidele pentru a crește numărul parlamentarilor din diaspora”, a declarat, marți, președintele român.

Klaus Iohannis a mai spus că are ambiții foarte mari în cel de-al doilea mandat, care se referă la consolidarea statului și reformarea instituțiilor.

„Ambițiile mele sunt mai mari și dorința mea de a consolida, de a reseta statul, de a reforma instituțiile este mai mare. Recunosc, îmi doresc mai mult și mai bine pentru români și pentru România. Din acest punct de vedere, va fi un mandat mult mai intens și cu rezultate zic eu semnificative”, a spus liderul de la Cotroceni.

Cât despre alegerile anticipate despre care s-a vorbit în ultima vreme, după căderea Guvernului Dăncilă, președintele român spune că rămân, în continuare, o variantă bună, însă problema trebuie discutată și pregătită.

„Alegerile anticipate sunt o soluţie bună şi ar fi de dorit să se ajungă la alegerile anticipate. Însă acum este încă prea devreme ca să ne exprimăm asupra unui termen. Au loc reaşezări şi în partidele politice, trebuie să avem un pic de răbdare până când lucrurile se reaşează. Voi relua discuţiile mele cu liderii politici şi la final voi concluziona în ce măsură se pot realiza sau se pot realiza repede alegerile anticipate”, a declarat Klaus Iohannis.

Tot în cursul declarațiilor făcute marți, la Cotroceni, el a spus că a fost sunat de contracandidata lui din turul doi, Viorica Dăncilă, care l-a felicitat.

„M-a sunat doamna Dăncilă ieri, pe la prânz, și am vorbit. M-a felicitat”, a spus Iohannis.