image
Sursa foto: privesc.eu

USR îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de situația din Chişinău şi condamnă cu fermitate furtul voturilor cetăţenilor

Partidul Uniunea Salvaţi România îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de situația din Chişinău şi condamnă cu fermitate furtul voturilor cetăţenilor de către forţele oligarhice şi pro-ruse de la Chişinău.

„Decizia celor două instanțe, care au invalidat rezultatelor alegerilor din 3 iunie pentru primăria Chişinău, reprezintă cel mai grav act de încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, a statului de drept şi a voinţei cetăţenilor”, spun reprezentanţii formaţiunii de la Bucureşti.

„Dreptul poporului de a-și alege propria conducere este principiul primordial al democrației. Atunci când procesul de votare este confiscat de autorități doar pentru că rezultatul nu convine unor interese personale ori de grup, nu mai putem vorbi de existenţa democraţiei, ci de o formă sau alta de dictatură”, se mai arată în mesajul USR.

„Republica Moldova este astăzi un stat capturat de oligarhi şi de forţele pro-ruse, iar singura speranţă stă în implicarea cetăţenilor. Eu şi colegii mei din Uniunea Salvaţi România condamnăm cu fermitate acest act de o gravitate extremă, care încalcă statul de drept, democraţia, drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi voinţa liber exprimată a acestora. Atunci când într-un stat nu mai este respectat nici măcar dreptul la vot, acel stat ajunge să nu mai funcţioneze democratic. Victoria lui Andrei Năstase este una reală, indiferent de aceste abuzuri abominabile, iar opţiunea cetăţenilor este una pentru democraţie şi pentru un parcurs european. Această opţiune trebuie să rămână în continuare cheia salvării Republicii Moldova, mai ales că în această toamnă vor avea loc alegeri parlamentare la Chişinău”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

„Acum este nevoie de luciditate pentru a nu răspunde unor eventuale provocări, însă şi de o reacţie fermă din partea tuturor forţelor pro-europene de la Chişinău, precum şi a celor de la Bucureşti. Uniunea Salvaţi România va rămâne în continuare alături de Andrei Năstase, Maia Sandu şi toate forţele democratice şi pro-europene din Republica Moldova. Nu putem permite corupţilor şi mafioţilor să fure voturile cetăţenilor şi să confişte statul, fie că vorbim de Republica Moldova, fie că vorbim de România”, a mai spus președintele USR.

Noutăţile partenerilor

comentarii: