image
Sursa foto: CNN

Un studio de film va fi construit în spaţiu în 2024

Space Entertainment Enterprise (S.E.E), compania care co-produce viitorul film în spaţiu al lui Tom Cruise, intenţionează să construiască o arenă sportivă şi un studio de producţie în gravitaţie zero, scrie Variety.

S.E.E. a dezvăluit planuri de a construi un modul de staţie spaţială care să conţină o arenă de sport şi divertisment, precum şi un studio de conţinut până în decembrie 2024.

Denumit SEE-1, modulul este destinat să găzduiască filme, televiziune, muzică şi evenimente sportive, precum şi artişti, producători şi creatori care doresc să creeze conţinut în mediul de microgravitaţie, pe orbită joasă. Facilităţile vor permite dezvoltarea, producerea, înregistrarea, difuzarea şi transmiterea în direct a conţinutului.

S.E.E. intenţionează să producă propriul conţinut şi evenimente în modul, precum şi să le pună la dispoziţie terţilor.

Axiom Space, care în ianuarie 2022 a obţinut aprobarea NASA pentru a construi o componentă comercială a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), va întreprinde construcţia SEE-1. Modulul se va andoca pe braţul comercial al Axiom, numit Axiom Station, care va găzdui şi alte întreprinderi comerciale, inclusiv turismul spaţial.

Staţia Axiom se va separa apoi de ISS în 2028.

Noutăţile partenerilor

comentarii: