image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dosarul morții lui Dumitru Jomir, la final; Când va fi pronunțată sentința în cazul tânărului bătut cu cruzime de Revelion

Dosarul Dumitru Jomir, ucis în noaptea de Revelion, e aproape să fie închis. Procurorul Valeriu Cârnaț a cerut 12 ani de închisoare pentru inculpatul în vârstă de 21 de ani, care i-ar fi aplicat loviturile decisive tânărului din Costești.

În cazul minorului de 16 ani, care este acuzat de huliganism agravat, s-au cerut doi ani de închisoare, într-un penitenciar pentru minori. Hotărârea motivată va fi pronunțată pe 26 iunie.

Avocatul părții vătămate, Vadim Vieru, ne-a comunicat că la proces toate părțile pe dosar au prezentat concluziile scrise cu privire la circumstanțele cauzei, dar și care ar fi soluțiile în viziunea fiecăruia.

Aceste informații urmează să fie analizate de instanța de judecată până la adoptarea unei hotărâri.

Potrivit procurorului, pedepsele celor doi inculpați solicitate în instanța de judecată au fost deja reduse cu o treime. Hotărârea motivată va fi pronunțată pe 26 iunie.

Precizăm că Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani, originar din satul Costești, raionul Ialoveni, a fost bătut cu cruzime în noaptea de Revelion. Victima a fost dusă la spital în stare de comă, iar duminică, 5 ianuarie, a decedat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: