image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Ce spun consilierii acuzați că ar fi plătiți cu 1000 - 2000 de lei să migreze la Șor și Candu; Momeala ar fi mai atractivă

„Sunt niște prostii de-a lui Dodon”, astfel a comentat o consilieră locală care a părăsit ieri PD, declarațiile șefului statului că aleșii locali ar fi plătiți cu 1000 – 2000 de lei ca să plece dintr-un partid în altul. Totuși mai mulți consilieri ne-au confirmat că au parte de promisiuni generoase atunci când li se propune să adere la grupul „Pro Moldova” ori la Partidul „Șor”.

„Nu-mi place că au înroșit țara. Dacă PD nu s-ar fi unit cu socialiștii eu nu aș fi plecat din acest partid. Am încredere în deputatul din circumscripția noastră, Gheorghe Brașovschi, și am decis să-l urmez. N-am luat de la nimeni nici un ban. Sunt niște prostii de-a lui Dodon,”, afirmă fosta profesoară, Elena Bostan, consilier din s. Copăceni, Sângerei, care a anunțat ieri că părăsește PD și aderă la grupul condus de Andrian Candu.

La rândul său, Victor Grosu, din Holoșnița, Soroca, se crucește că el personal nu a acceptat nici un beneficiu. Consilierul în vârstă de 67 de ani se îndeletnicește cu legumicultura. „Chiar nu mi-ar fi stricat acum niște bani, că marfa nu prea avem din cauza secetei. Eu, doamnă, cred în Șor, cum credeți și Dvs! Dar au promis că vin să ne facă un teren de joacă în satul nostru și că vor face iluminare stradală. De aceea, noi, trei consilieri din Holoșnița am anunțat că aderăm la partidul lui”, ne-a spus consilierul.

Deși pe site-ul partidului Șor, aceștia sunt prezentați ca foști membri PSRM, Victor Grosu ne spune că niciodată nu a făcut parte din acest partid. „Eu am mers cu „Forța nouă”, dar numai ei știu de ce ne-au numit foști socialiști. Dodon n-are de ce să ne acuze. Să-și amintească cum a procedat el când l-a trădat pe Voronin”, mai spune supărat consilierul.

Azi încă un grup de consilieri locali democrați din raionul Ungheni au anunțat că părăsesc partidul și aderă la grupul „Pro Moldova”.

Aceștia se arată deranjați că „opiniile membrilor de rând nu mai sunt luate în considerație” și că deciziile în PD „sunt luate doar de câteva persoane, care se gândesc numai la interesele personale”, se spune în declarația pe care au semnat-o.

Solicitat de Jurnal.md , Stanislav Babuțac, ex-primar de Pârlița, unul din semnatarii declarației, ne-a confirmat că a fost telefonat de reprezentanții grupului „Pro Moldova” care i-au propus să susțină această declarație.

„Nu ni s-au propus bani, așa cum am văzut că spune Dodon. Prostii! M-au întrebat dacă după ce am rămas fără funcția de primar mi s-a propus vreo funcție. Le-am spus că nu și mi-au promis că dacă ader la grupul lui Candu voi fi ajutat să-mi găsesc o funcție”, ne-a spus franc ex-democratul.

Acesta mai precizează că nici colegul său, Andrei Buzovoi, nu s-ar fi lăsat așa cum spune Dodon ademenit cu cu 1000-2000 de lei. „El este antreprenor, lider de terenuri, om cu avere. Nu știu ce discuții a avut el cu reprezentanții grupului condus de Candu, dar nu cred că ar fi fost interesat de o astfel de sumă”, mai spune Babuțac.

Amintim că azi președintele Igor Dodon a declarat că reprezentanții Partidului Șor și ai grupului „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu, ar cumpăra consilierii locali din sate, determinându-i să plece din PD, iar prețurile ar fi pentru consilieri de 1000 – 2000 de lei, primarii – cu 10 mii de lei, consilierii raionali – cu 20-30 de mii de lei, iar pe deputați – cu „câteva sute de mii de lei”. Dodon i-a avertizat pe cei care fac trafic de influență că s-ar putea pomeni cu procurorii alături.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: