image
Sursa foto: BBC

Execuția singurei deținute din SUA condamnată la moarte, AMÂNATĂ cu puțin înainte de injecția letală; Care a fost motivul

Singura femeie din SUA condamnată la moarte în ultimii 70 de ani a mai primit o șansă. Execuția deținutei Lisa Montgomery a fost amânată prin decizia judecătorului emisă cu doar câteva ore înainte ca femeia să fie executată prin injecție letală.

Judecătorul James Hanlon, cel care a decis amânarea execuției, a declarat că întâi este nevoie de o audiere privind starea mintală a Lisei Montgomery, scrie DC News.

De altfel, avocații femeii au susținut că aceasta are probleme psihice și au salutat decizia instanței. Procurorul de caz a făcut apel la decizie.

Nu e prima dată când execuția se amână. S-a mai întâmplat în decembrie 2020, când avocații Lisei Montgomery s-au îmbolnăvit de Covid-19.

Lisa Montgomery, în prezent în vârstă de 52 de ani, a fost condamnată la moarte într-o închisoare federală după ce, în 2004, a strangulat o femeie însărcinată, i-a tăiat corpul și a răpit copilul nenăscut.

Noutăţile partenerilor

comentarii: