image
Sursa foto: gov.md

Prim-ministra RM a premiat cu diplome elevii cu 10 pe linie la bacalaureat: „Guvernul vă așteaptă, avem nevoie de voi”

49 de elevi din întreaga țară, care au luat 10 pe linie la examenul național de bacalaureat, au fost premiați cu diplome de prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, în cadrul unui eveniment, la Guvern.

În cadrul discursului său, șefa Executivului a felicitat tinerii absolvenți pentru realizările obținute și i-a îndemnat să își continue studiile și cariera în structurile guvernamentale din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova

„Am onoarea să mă aflu în fața celor mai luminate minți cu o realizare majoră, care vă plasează pe o traiectorie academică plină de oportunități. Vă îndemn să evaluați cu toată seriozitatea posibilitatea continuării studiilor la noi în țară, avem multe specialități la care se predă bine, cu aplicarea celor mai noi tehnologii, cu oportunități de creștere profesională deja la etapa studiilor. Guvernul vă așteaptă cu mâinile deschise, avem programe de internship, avem poziții vacante, avem oportunități de colaborare - avem nevoie de voi”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul evenimentului.

De asemenea, șefa Cabinetului de miniștri a mulțumit părinților și corpului didactic, pentru efortul depus în educarea celor mai buni liceeni din țară și a menționat că Executivul își va continua reformele inițiate pentru fortificarea sistemului de învățământ la toate nivelele.

„Atât statul, cât și partenerii de dezvoltare au investit enorm în universitățile din Moldova, iar în următorii ani ne-am asumat investiții și mai mari în universități”, a mai spus prim-ministra.

Elevii premiați ieri sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ din Chișinău, Bălți, Orhei, Strășeni, Hîncești, Soroca, Căușeni, Drochia, Tiraspol, Cărpineni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: