image
Sursa foto: Jurnal.md

Se confirmă informația că Oleg Țulea vrea să schimbe funcția de ministru de Externe pe cea de ambasador

Informațiile prezentate de Jurnal TV în urmă cu două săptămâni, potrivit cărora Oleg Țulea va părăsi funcția de ministru al Afacerilor Externe și va pleca ambasador în Ungaria, se confirmă. O declarație în acest sens a fost făcută de către Pavel Filip, președintele PD, formațiunea care l-a delegat pe Țulea în postul de ministru. Filip spune că schimbarea din fruntea Ministerului de Externe ar urmă să se producă după alegerile prezidențiale.

„Cât ține de colegul nostru, domnul Țulea, este adevărat că el și-a exprimat dorința să-și continue activitatea în funcția de ambasador în Ungaria, dar cu certitudine noi vom reveni asupra acestei discuții după alegerile prezidențiale. Câteodată mai este și fum cu foc în Republica Moldova”, a declarat Filip, în cadrul unui interviu la Unimedia.

Amintim că Jurnal TV a dezvăluit încă la 9 septembrie că ministrul de Externe Oleg Țulea va pleca ambasador în Ungaria, de rând cu alți politicieni, care se vor alege cu funcții în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova. Țulea nu a vrut să confirme atunci informațiile.

Nici după după acea conferință de presă Oleg Țulea nu a binevoit să ne spună de ce renunță la funcția de ministru.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: