image
Sursa foto: Jurnal.md

Slusari dezminte că ar fi avut vreo întâlnire secretă cu Dodon: „E ultima persoană cu care aș discuta”

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, afirmă că cineva încearcă să inducă opinia publică în eroare că s-ar fi întâlnit cu șeful statului, Igor Dodon, pentru a discuta cu acesta o eventuală coaliție dintre Platforma DA și deputații transfugi.

„Cineva ieri deja încerca să arunce în spațiul public o știre falsă, precum ca eu recent m-am întâlnit cu Dodon și am discutat cu el ca să nu facem o coaliție cu transfugii. Vă spun cu toată responsabilitatea că eu m-am întâlnit ultima oară cu acest președinte la consultările formale ale fracțiunilor a doua zi după demisia Guvernului pro-european, în noiembrie 2019”, precizează Slusari.

În context, vicepreședintele Parlamentului a adăugat că Igor Dodon ar fi ultima persoană cu care ar accepta să discute „întrucât este extrem de corupt și e un agent de influență al altui stat”.

„Chiar și atunci când eram în coaliție cu PSRM, multă lume poate confirma care a fost atitudinea mea față de el. De ce apar asemenea zvonuri? Bănuiesc că cineva din gruparea Plahotniuc-Șor încearcă să impună cu orice preț Platforma DA să facă alianța cu dracul. Degeaba! Noi reprezentăm altă clasă politică, nu suntem șantajabili și nu ne vindem. Totodată Platforma DA are propria agenda și nu va permite să fie folosită în bătăliile criminale dintre Plahotniuc, Dodon și Șor”, a mai menționat Alexandru Slusari.

Șeful statului nu a comentat deocamdată cele spuse de vicepreședintele Parlamentului. Amintim că liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat ieri că grupul său nu intenționează să facă nicio alianță ori coaliție cu vreo fracțiune ori partid, ci își doresc consolidarea opoziției „cu scopul de a elibera Guvernul de sub influența lui Igor Dodon” înainte de prezidențiale.

La rândul său, șeful statului a declarat că în spatele plecării deputaților din PD în grupul lui Andrian Candu ar sta oligarhul Vladimir Plahotniuc și a îndemnat deputații să nu facă coaliții ori alianțe „cu transfugii”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: