Găsit și dat pe mâna justiției, după 15 ani de la traficarea ființelor umane

Astfel, urmare a faptului că acest membru activ al grupului a fost reținut în luna august a anului 2019 și extrădat autorităților Republicii Moldova, s-a reușit ca peste o perioadă de 15 ani de la momentul comiterii crimelor să fie realizat unul din scopurile esențiale a procesului penal, ca orice persoană să fie pedepsită potrivit vinovăției sale.

În consecință, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani sau detențiune pe viață. La această etapă, infractorul se află sub arest, în așteptarea deciziei instanței de judecată.

Grupul criminal a traficat un număr de 10 victime identificate, dintre care două minore. Una din victimele minore, sub presiune psihologică, a încercat să scape din mâinile traficanților și a sărit de la etajul șase al unui bloc locativ din Moscova, în urma cărui fapt a suferit leziuni corporale grave.

Alți membri ai grupului – condamnați pentru termene de până la 18 ani de detenție în închisoare

Activitatea grupului criminal organizat pe care procurorii l-au destructurat și-a desfășurat acțiunile ilegale în anii 2002-2004. Aceasta avea un număr de șapte membri activi, care în anii 2006-2008 au fost condamnați la ispășirea pedepsei cu închisoarea pentru termene între 15 și 18 ani.