image
Sursa foto: Getty Images

”Ești groaznic, o marionetă a Chinei!” Zlatan Ibrahimovic a deschis ”Cutia Pandorei”, după atacul la ”activistul” LeBron

Zlatan Ibrahimovic (39 de ani) a declanșat o polemică uriașă după ce l-a criticat pe starul din NBA LeBron James (36 de ani), despre care a spus că nu-l place pentru că se ”implică în politică și activism”.

Scandalul a escaladat rapid, după ce baschetbalistul i-a răspuns imediat suedezului. ”Nu o să tac niciodată în privinţa lucrurilor care sunt greşite. Vorbesc despre oamenii mei şi despre egalitate. Despre nedreptăţi sociale, rasism, suprimarea sistematică a alegătorilor, lucruri care se întâmplă în comunitatea noastră.

Sunt parte din comunitate, văd ceea ce se întâmplă. Am un grup de peste 300 de copii în şcoala mea, care trec prin aceleaşi lucruri şi au nevoie de o voce. Eu sunt vocea lor şi folosesc platforma mea pentru a aduce o rază de lumină în privinţa a tot ceea ce se întâmplă”, a spus James.

Între timp, lucrurile au evoluat. După ce Baron Davis, fost jucător în NBA, nu s-a sfiit să-l facă ”prost” pe starul suedez al celor de la AC Milan, luptătorul UFC Colby Covington (33 de ani) l-a făcut praf pe LeBron James.

”Când o să vorbești despre ce se întâmplă în Hong Kong, James? Oh, așa este, nu poți. Ești o marionetă a Chinei! Faci milioane dintr-un joc pentru copii și vorbitul despre 'justiție socială'.

Dar nu ai vreo problemă că femeile din China care lucrează în fabrici insalubre sunt plătite cu câțiva bănuți ca să facă produsele pe care le consumi. Ești groaznic”, a scris luptătorul UFC, pe Twitter.

Nu e prima dată când Colby Covington, un fan declarat al lui Donald Trump, îl atacă pe baschetbalist prin intermediul rețelelor de socializare.

LeBron James a intrat într-o controversă privind protestele din Hong Kong, în octombrie 2019, iar manifestanții de acolo i-au ars tricoul și au susținut că reprezintă interesele Chinei.

”E fenomenal ce face LeBron. Dar nu-mi place când persoane care au acest status în sport se implică, în același timp, și în politică. Adică, fă ce faci tu bine. Ține-te de ceea ce faci. Eu, de exemplu, joc fotbal pentru că asta știu să fac.

Dacă eram politician, făceam politică. Asta este greșeala pe care o fac oamenii faimoși. Stai departe de chestiile astea, pentru că nu arată deloc bine din exterior”, a declarat Zlatan, într-un interviu pentru Discovery Suedia.

Vorbele lui Ibrahimovic reprezintă un atac la toată mișcarea NBA, care a devenit extrem de activă în zona politicii, mai ales în ultimul an. Diverși jucători și antrenori din baschetul american au sprijinit #BLM și au fost văzuți la demonstrații, în stradă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: