image
Sursa foto: jurnal.md

Audieri în Parlamentul RM în contextul creșterii cazurilor de coronavirus la nivel global

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, va fi audiat astăzi în Parlament în contextul creșterii numărului de îmbolnăvări cu Covid-19 în lume.

Grupul parlamentar Pro-Moldova a cerut și chemarea șefilor de la Agenția Medicamentului și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, dar propunerea a fost respinsă de majortatea parlamentară.

„Doamna ministru este gata să ne ofere absolut toată informația necesară. Vrem să audiem informația, sau să ne facem PR?”, a comentat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi.

În ședința din această dimineață, al Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că în ultimele 24 ore nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova cu simptome asociate Coronavirusului.

Conform datelor prezentate, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova constituie 19991 de persoane (frontiera terestră cu România (UE) – 9958 persoane; frontiera terestră cu Ucraina – 6791 de persoane; frontiera Aeriană – 3242 de persoane, dintre care 745 persoane au venit din Republica Italiană).

Cel puţin şapte ţări europene au confirmat primele cazuri de coronavirus în doar două zile. Georgia, Grecia, România, Norvegia şi Macedonia de Nord au raportat miercuri primele cazuri.

Până acum, peste 81.000 de oameni au fost infectaţi la nivel global.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: