image
Sursa foto: Foto simbol // pasaridinromania.com

FOTO // O doamnă din orașul Comrat a salvat de la moarte patru pui de piciorong

Cel mai probabil unul din pui a căzut din ciocul unui cocostârc care-l duce în cuibul său pe post de hrană pentru puii săi.

O doamnă din orașul Comrat a salvat de la moarte patru pui de piciorong (Himantopus himantopus). Acesta a fost găsit pe jos, probabil că a căzut din ciocul unui cocostârc ce-l ducea la cuib pe post de hrană pentru puii săi, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Societății pentru Protecția Păsărilor și a Naturii. Întâmplarea a avut loc ieri, 6 iunie.

puipui

Vera Garciu a avut surpriza să găsească în același loc alți trei pui de piciorong, căzuți probabil în urma aceluiași tip de incident și găsiți la intervale diverse de timp.

Puii au fost plasați într-o cutie și au continuat să răspundă la chemările părinților ce se aflau în stradă. Din păcate, părinții nu erau capabili să îi ia în cioc și să-i ducă înapoi la cuib, iar puii erau prea mici pentru a putea zbura. Atunci femeia i-a scos din cutie pentru a merge la părinții care îi așteptau în stradă, dar toți patru s-au împrăștiat în direcții diferite și au început să se piardă printre mașini. Drept urmare, au fost strânși înapoi în cutie în timp ce părinții încercau disperați să ajungă la ei.

puipui

Nimeni nu știa unde anume își aveau cuibul perechea de piciorongi, însă lacul Comrat suna ca o posibilă locație. După o zi întreagă de încercat diverse metode de a atrage părinții mai aproape (amplasarea puilor pe o construcție sau într-un cuib improvizat în spatele casei), Vera Garciu a dus cutia pe malul râului Ialpug, ce trece pe lângă orașul Comrat.

puipui

Spre bucuria noastră, părinții au urmărit îndeaproape toată povestea și au mers după puii lor. Odată ajunși pe malul râului, puii au fost eliberați din cutie și au fost luați în primire de părinți, care i-au dus în stuf și au fost îngrijiți cum trebuie după o zi întreagă de stres, se arată în postare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: