image
Sursa foto: captură video

Revenco, despre petrecerea de la Atico: „Nu știu dacă pentru certificate Covid, poliția trebuie să spargă ușile”

Ana Revenco, Ministra Afacerilor Interne, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV că în cazul verificărilor de rutină a respectării indicațiile CNESP în localuri nu ar trebui ca poliția „să spargă ușile”, ci doar atunci când cazurile sunt mai grave.

„Cazul Atico este un caz mai complex pe motiv că a fost blocată intrarea de către administratori. Pe de altă parte, cazul Atico a fost parte dintr-un program de rutină de verificare a respectării deciziilor CNESP pe care poliția le desfășoară în ultimii doi ani. Și cazul Atico a mai fost verificat anterior, atunci la fel a fost sancționat. Zic de rutină, pentru că verificările se desfășoară practic în fiecare weekend. Atunci când au blocat administratorii intrarea, apare întrebarea: De ce poliția nu a forțat ușa? Reglementarile sunt clare: În momentul în care există informație precum că viața unei persoane este în pericol, atunci poliția intervine și în forță. Nu știu dacă verificările de rutină ar însemna că poliția să spargă ușile pentru a verifica certificate Covid. Dar în momentul în care au apărut primele apeluri la 112, imediat când au venit primele apeluri, s-au deplasat și biroul de reacție operativă și atunci poliția a forțat nota. Atunci a fost un dialog complet altfel și cu adminitratorii și atunci când ei au înțeles că se poate merge cu spartul ușii, a fost deschisă ușa. Nu știu dacă pentru certificate Covid noi vrem ca poliția să spargă ușile, or vrem să spargă doar atunci când este pusă viața în pericol”, spune Revenco.

Amintim că peste 100 de persoane au fost ținute forțat într-un local din capitală preț de câteva ore în noaptea de 29-30 ianuarie 2022, după ce poliția a dat buzna pentru a verifica dacă sunt respectate regulile impuse de CNESP.

Tot atunci, pe parcursul celor două zile de weekend 16 agenți economici de pe teritoriul țării au fost sancționați, pentru că au încălcat indicațiile CNESP.

Noutăţile partenerilor

comentarii: