image
Sursa foto: libertatea.ro

Sute de familii ar putea primi bani pentru a se muta pe o insulă de vis din Grecia

Situația unei mici insule din Grecia devine tot mai disperată după ce locuitorii de aici s-au mutat, astfel că autoritățile vor să reînvie locația oferindu-le bani celor dispuși să se stabilească aici. Este vorba de insula grecească Antikythira, situată între Creta și Kythira.

Mitropolitul de Kythera și Monemvasia împreună cu consiliul local al insulei Antikythera au făcut o ofertă inedită.

Orice familie dispusă să se mute pe insulă și să se stabilească aici va primi 500 de euro lunar, plus teren și mâncare. De asemenea, noi locatari vor avea garantat și un loc de muncă. Ei vor putea fi pescari, fermieri, constructori sau brutari, relatează libertatea.ro.

Singura condiție pe care trebuie să o îndepinească cei care vor să se mute în acest paradis este să fie familii și să aibă cel puțin trei copii.

În prezent, pe insula situată la 45 de minute de zbor de Atena și care avea în jur de 800 de locuitori, mai trăiesc doar 24 de persoane, scrie The Insider.

Insula are electricitate, internet, telefonie, singura avertizare fiind legată de vremea imprevizibilă pe timp de furtună și potențial turistic. Antikythera este renumită pentru o mașină antică, de bronz, descoperită aici de scafandri în 1900.

Cunoscută de arheologi drept ”Mașina Antikythera”, aceasta este de fapt un calculator antic folosit pentru a prezice pozițiile astronomice, precum și eclipsele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: