Alexandru Petkov, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XIX-a (2010-2014) din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, afirmă Igor Dodon a mizat pe faptul că nimeni nu-l va observa pe Mihail Aizin printre cele 200 de persoane care au fost decorate, relatează IPN.

„Când am văzut știrile credeam că e o glumă, poate se mai întâmplă, a mai greșit cineva. După aceasta s-a adeverit, am văzut și video. Lumea acum este mai puțin atentă pentru că se decorează în valuri câte 100 – 200 de oameni. Eu cred că în scurt timp vor urma și alte reacții”, a declarat Alexandru Petkov în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Și actualul deputat al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, susține că decorarea lui Mihail Aizin nu este o greșeală. „Categoric nu este o eroare și vă confirm că orice persoana propusă pentru distincție de stat, fie guvernamentală sau de stat, este în prealabil examinată, este propusă de către instituții ale statului. Și faptul că ajunge în ultima instanță la președinție nu înseamnă că Igor Dodon nu a cunoscut sau nu cunoaște această persoană”, a precizat Iurie Reniță.

Întrebat prin intermediului telefonului cum Mihail Aizin a ajuns a fi decorat cu un ordin de stat, Ernest Vardanean, consilierul președintelui Igor Dodon, a declarat că „habar nu are cine și pentru ce a luat această decizie”.

Potrivit anticorupție.md, Mihail Aizin s-a aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducător al unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”.