image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

Reniță, despre răspunsul Consiliului Europei: „Minciuna și manipularea - arma principală a PSRM” // DOC

Deputatul Iurie Reniță susține că PSRM și Președintele Parlamentului Zinaida Greceanâi interpretează după bunul plac răspunsul Secretarului General al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić vis-a-vis de oportunitatea legală a dizolvării actualului parlament. Reniță menționează că în scrisoare nu figurează expres faptul că „parlamentul nu poate fi dizolvat dacă există majoritate parlamentară”.

Ofensiva PSRM-ului de a discredita oponenții politici a atins turații maxime. Tot ce este național și proeuropean este combătut cu vehemență, în termeni simpli aceasta însemnând că minciuna și manipularea este pusă din nou în aplicare ca armă principală a ortacilor socialiști. Au rămas zile numărate când Curtea Constituțională v-a decide soarta actualului parlament – alegeri anticipate sau continuarea activității acestuia. Frica lui Dodon și a partidului său că actualul parlament ar putea fi dizolvat ii motivează la acțiuni disperate și chiar ridicole. Ce ar avea în comun PSRM-ul moscovit al lui Dodon cu Consiliul Europei? De unde și de când?”, se întreabă deputatul.

Reniță a postat pe pagina sa de Facebook scrisoarea Secretarului General al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić în limba română și limba franceză și susține că nu este scris expres că legislativul nu poate fi dizolvat.

Iurie Renita // FacebookIurie Renita // Facebook
Iurie Renita // FacebookIurie Renita // Facebook

În stilul tradițional ce-i caracterizează (PSRM), speakerita Greceanâi interpretează după bunul lor plac Scrisoarea Secretarului General al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić vis-a-vis de oportunitatea legală a dizolvării actualului parlament, în care, evident, nu figurează expres faptul că “parlamentul nu poate fi dizolvat dacă există majoritate parlamentară”. Chiar să fi primit doamna Greceanâi și o versiune a Scrisorii în limba rusă, în care este stipulat explicit că actualul parlament nu poate fi dizolvat? ”, punctează Iurie Reniță.

Noutăţile partenerilor

comentarii: