image
Sursa foto: jurnal.md

De astăzi, se redeschid magazinele și se permit plimbările în parc

Începând cu astăzi, 27 aprilie, în Republica Moldova sunt relaxate restricțiile impuse în legătură cu răspândirea virusului COVID-19.

Deși numărul îmbolnăvirilor și deceselor crește de la o zi la alta, autoritățile spun că bilanțul este totuși sub prognozele inițiale, iar din acest motiv s-a decis să fie relaxate unele restricții.

Astfel, prin dispoziția Comisiei Situații Excepționale, de astăzi se permite aflarea persoanelor în parcuri, însă în grupuri nu mai mari de 3 persoane.

Totodată, se permite redeschiderea magazinelor, cu excepția centrelor comerciale și piețelor. Relaxarea restricțiilor nu vizează însă și domeniul HoReCa, autoritățile calificând drept prematură redeschiderea restaurantelor și cafenelelor.

„Începând cu 27 aprilie, se va relua activitatea de comerț cu toate tipurile de mărfuri, nu doar alimentare. Excepție fac centrele comerciale și piețele, inclusiv cele auto. Se redeschid toate unitățile de comerț cu amănuntul, dacă magazinul e specializat, individual, se permite, cu respectarea normelor sanitare”, a precizat premierul.

De cealaltă parte, instituțiile publice se vor afla și săptămâna aceasta în vacanță. Comisia Situații Excepționale a dispus ca 27-30 aprilie să fie declarate zile de odihnă pentru bugetari, cu unele excepții. Săptămâna aceasta vor activa doar instituțiile prestatoare de servicii publice, printre care ASP, CNAS, CNAM și altele.

comentarii: