image
Sursa foto: border.gov.md

A vrut să se angajeze „șofer profesionist” în Spania cu permis de conducere fals: Un moldovean, oprit la vama Albița

Un moldovean în vârstă de 37 de ani a fost oprit la vama Albița, după ce s-a depistat că acesta și-a perfectat un permis de conducere fals, pentru a se angaja ca „șofer profesionist” în cadrul unei firme de transport din Spania.

Cazul a avut loc noaptea trecută în punctul de trecere a Frontierei Albiţa, bărbatul se afla la volanul unui automobil înmatriculat în România.

Potrivit Poliției de Frontieră, în timpul verificărilor, pentru a justifica scopul călătoriei, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, afirmând că este angajat şofer profesionist al unei societăţi comerciale, cu sediul în România, care are ca obiect de activitate transport marfă.

Angajații PTF au efectuat verificări specifice în urma cărora au stabilit că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Moldoveanul a declarat că a obţinut permisul de conducere contra sumei de 250 de euro pentru a se putea angaja, pe teritoriul Spaniei, la firma de transport.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: