image
Sursa foto: Getty Images

Federer, câştiguri "faraonice", duble faţă de Djokovic şi de 10 ori peste Halep într-un an

Roger Federer are, în continuare, magnet la bani chiar şi la 38 de ani. Celebra publicaţie Forbes publică an de an clasamentele jucătorilor cu cele mai mari venituri. Au făcut-o şi acum.

Astfel, americanii au comunicat cifrele exacte până la data de 1 iunie 2019, iar Federer este lider la capitolul banilor încasaţi şi care cuprind bursele de meci, sponsorizările, parteneriatele şi alte asocieri.

Impresionant este faptul că elveţianul a dominat acest clasament timp de 14 ani la rând. Publicaţia "Tennisworldusa" numeşte "faraonice" aceste venituri ale lui Federer.

Însă surpriza este că banii pe care Federer i-a obţinut din busele de meci nu sunt nici pe departe cele mai mari într-un an, până la data menţionată.

Aici, lider este Novak Djokovic, cu 20,6 milioane de dolari, în timp ce Federer a încasat "doar" 7,4 milioane.

Capitolul la care "maestrul elveţian" este lider e cel al veniturilor totale, care s-au ridicat la 93,4 milioane de dolari.

Simona Halep face şi ea parte din acest clasament şi se află pe locul 9. Însă în comparaţie cu veniturile lui Federer, cele ale Simonei sunt de aproape 10 ori mai mici.

Jucătorii şi jucătoarele de tenis cu cele mai mari venituri în ultimul an:

1. Roger Federer - câştiguri totale de 93,4 milioane de dolari, dintre care 7,4 milioane de dolari din burse de meci şi 86 milioane de dolari din sponsorizări.

2. Novak Djokovic - câştiguri totale 50,6 milioane de dolari, dintre care 20,6 milioane de dolari din burse de meci şi 30 de mlioane de dolari din sponsorizări.

3. Kei Nishikori - câştiguri totale de 37,3 milioane de dolari, dintre care 4,3 milioane de dolari din burse de meci şi 33 de milioane de dolari din sponsorizări.

4. Rafael Nadal - câştiguri totale de 35 de milioane de dolari, dintre care 9 milioane de dolari din burse de meci şi 26 de milioane de dolari din sponsorizări.

5. Serena Williams - câştiguri totale de 29,2 milioane de dolari, dintre care 4,2 milioane de dolari din burse de meci şi 25 de milioane de dolari din sponsorizări.

6. Naomi Osaka - câştiguri totale de 24,3 milioane de dolari, dintre care 8,3 milioane de dolari din burse de meci şi 16 milioane de dolari din sponsorizări.

7. Alexander Zverev - câştiguri totale de 11,8 milioane de dolari, dintre care 6,3 milioane de dolari din burse de meci şi 5,5 milioane de dolari din sponsorizări.

8. Angelique Kerber - câştiguri totale de 11,3 milioane de dolari, dintre care 5,3 milioane de dolari din burse de meci şi 6 milioane de dolari din sponsorizări.

9. Simona Halep - câştiguri totale de 10,2 milioane de dolari, dintre care 6,2 milioane de dolari din burse de meci şi 4 milioane de dolari din sponsorizări.

10. Sloane Stephens - câştiguri totale de 9,6 milioane de dolari, dintre care 4,1 milioane de dolari din burse de meci şi 5,5 milioane de dolari din sponsorizări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: