image
Sursa foto: profit.ro

ACC a sesizat Procuratura în privința unei companii aeriene: A vândut bilete spre Rusia fără să dețină autorizație de zbor

Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat Procuratura Generală cu privire la acțiunile companiei aeriene „Hi Sky”.

ACC a intervenit după informațiile privind anularea curselor spre Federația Rusă de către această companie.

„Din informația pe care o deținem, anularea curselor aeriene respective a avut loc din cauza faptului că Hi Sky nu deținea autorizația de exploatare a rutei aeriene, ce urma a fi emisă de autoritățile de profil din Federația Rusă”, precizează ACC.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat sistarea vânzării biletelor de avion pe cursele menționate, până la obținerea autorizațiilor corespunzătoare de la autoritățile competente din Federația Rusă.

ACC a depus un denunț la Procuratura Generală prin care solicită examinarea activității companiei aeriene prin prisma prevederilor din Codul penal privind întrunirea elementelor constitutive ale componenței de infracțiune de practicare ilegală a activității de întreprinzător.

Totodată, pentru a putea evalua mărimea pagubelor cauzate pasagerilor, AAC a solicitat de la companie informația privind numărul biletelor vîndute pentru cursele care au fost anulate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: