După înfrângerea cu Osasuna, 1-2, care a coincis cu ratarea titlului pentru Barcelona, Leo Messi a lansat un atac indirect la adresa antrenorului său: "Am spus-o acum mult timp. Dacă vom continua așa, va fi vreu să câștigăm Champions League. Dacă nu reacționăm, nu vom câștiga cu Napoli. Trebuie să schimbăm multe și să facem multă autocritică. Nu cred că am pierdut din cauza arbitrilor".

Potrivit unui articol din The Sun, citat de Footballinside, Messi îl dorește pe conaționalul său, Marcelo Bielsa, antrenorul Barcelonei din această vară. Căpitanul Barcelonei consideră că stilul lui Bielsa, un antrenor devotat atacului, se potrivește perfect formației "blaugrana" și a cerut conducerii clubului catalan să ia legătura cu Bielsa și Leeds United cât mai repede.

Situația neclară a lui Setien, a făcut loc multor speculații privind înlocuitorul său la cârma Barcelonei. Xavi Hernandez și Laurent Blanc au fost, pe rând, în pole-position pentru postul de antrenor al catalanilor. Leo Messi l-a propus pe Marcelo Bielsa, care era favoritul fanilor să preia frâiele Barcelonei în 2013, după ce Tito Vilanova, regretatul tehnician al catalanilor, a fost nevoit să demisioneze.

"El Loco" este erou la Leeds, după ce a reușit să promoveze cu United în Premier League, după o pauză de 16 ani. Tehnicianul în vărstă de 65 de ani a fost aclamat de fanii de pe Elland Road și o stradă din oraș îi va purta numele.

Deocamdată, conducerea Barcelonei are încredere în Setien și îi va permite să conducă echipa în returul din optimile UEFA Champions League, cu Napoli. Soarta fostului antrenor de la Betis va depinde în mare măsură de parcursul catalanilor în această ediție de CL.